סבילות עסקית
בעידן של היום, על חברות להגיב במהירות וביעילות אל שינויים, החברה אינה יכולה להרשות לעצמה לדשדש במקום, ומכאן, יש צורך להתאים את הפעילות העסקית אל שינויים פנימיים או שינויים חיצוניים, מבלי שהדבר יפגע בפעילות העסקית – אלמנט זה, קיבל את המינוח החדש, הנקרא "סבילות עסקית".
כל עסק או חברה נתון היום אל שינויים רדיקליים, בין אם מדובר באסונות טבע, פשעים, מלחמות או אפילו פעילות עסקית בלתי כשירה – לכל אלו יש השפעה ישירה על האדם, על העובדים ועל החברה ותוצרי החברה. מכאן, שכל חברה או עסק חייב לדעת כיצד לנהוג במצבים אלו וכיצד לגרום לכך היא הרווחיות של החברה לא תפגע. כל ארגון חייב לקחת אחריות מלאה הן על העובדים והן על תוצר העבודה, ועל כן, יכולת התגובה למשברים חייבת להיות אופטימאלית וחייבת להיות מנוהלת בצורה חכמה ואפקטיבית. תגובה מיידית אל מצבי חירום מאפשרת לחברות ולבעלי עסקים לדעת כיצד ליצור סבילות עסקית בתוך החברה עצמה, וכיצד למנוע מן החברה להגיע אל נקודת סיום או משבר אקוטי.
דירוג מצבי המשבר
את מצבי המשבר של חברות או עסקים אפשר לדרג, החל מבעיות קטנות, כמו בעיות במבנה של החברה, בעיה של אחד העובדים, צניחה כלכלית, מצבי חירום מדיניים, או משברים עולמיים. בחלק מן המקרים, ביכולתה של החברה לקחת אחריות מלאה על המקרה, בעיקר כאשר מדובר בבעיות פנימיות או מבניות. כאשר מדובר במצבים אקוטיים, כמו משברים כלכליים עולמיים או מלחמה, הרי שהחברה חייבת לפתח לעצמה סבילות עסקית ויכולת תגובה למצבי חירום.
ניהול משברים מאפשרת ליצור סבילות עסקית תוך מתן תגובה לאירועים שונים המאפשרת ניהול נכון של העסק והתאוששות ממשברים מבלי לפגוע במערך העסקי ובפעילות העסקית. מזעור של נזקים היא תוצאה של יכולת ניהול טובה, הנובעת מתוך "סבילות" של העסק ולא מתוך "שיתוק" של העסק. כאשר רוצים ליצור אסטרטגיה עסקית נכונה וחכמה, יש להטמיע את מונח ה"סבילות העסקית" כחלק בלתי נפרד משגרת העבודה וההתנהלות.